«..de pleier å åpne når de ser oss!»

Smögen har flere gjestehavner

Mina og Jonathan sa farvel i Fjällbacka og vi fortsatte videre alene.  Vi  seilte sydover på utsiden av Hamburgsund og gjorde noen slag før vi startet motoren og gikk mot Soten.

Vi gikk sakte for motor gjennom Soten-kanalen.  Det er en svingbro halveis gjennon kanalen og seilbåter må belage seg på å vente på broåpning.  Ingrid gjorde klar noen fendere da det kom en stor svart seilbåt med navnet «Nefertiti» opp på siden og gikk forbi.  Til rors stod en smilende Jens Ulltveit-Moe og ropte:  «..de pleier å åpne når de ser oss….» Vi la oss på hæl og sant nok; de åpnet uten av vi behøvde slakke noe på farten.

Smögen har flere gjestehavner og vi bestemte oss for å ligge ved den under broen.  Her lå det kun en motorbåt fra før.  Det var rolige vindforhold og flatt vann.  Havna har faste akterfortøyninger og vi gikk inn med baugen først.  Vi hadde ikke baugstige, (den er nå innkjøpt) så jeg tenkte at jeg  (med de lengste beina) måtte hoppe i land. Jeg festet kroken til bøya, ba Ingrid holde lina til denne, satte motoren i fri og gikk forut.  Men Breezita hadde for stor fart og Ingrid prøvde å holde igjen. …men 6 tonn båt er tungt å holde igjen, og vi gikk pent i trebrygga med et lite pang.  Litt flaut, men vi lærte noe;  mindre fart til brygga + jeg skal stå igjen akterut med lina til bøya.

Ingen skader på båt eller mannskap..:))

Etter omtrent 3 minutter kom en ung liten havnekapten med bankterminal og ville ha avgift.  (han sa ingenting om hakket i brygga..)

/TM

Reklamer
Tagged with: ,
Publisert i Sommerferie 2011

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: