Halvmeter-smale veier og susende humler

De flotteste svaberg-formasjonene jeg vet om

Gå barbeint i gresset

31 hus og ikke en lyd

Etter to dager i Smögen var det igjen på tide å sette seil sydover. Vi heiste genoaen ved Bohus-Malmöen og krysset utover fjorden i fint sommervær.  Svenskene er gode på seiling, så båter med kryssende kurs kunne presse seg bak (eller foran) med en meter eller så…..(det gjelder å holde høyden)

Vi firte seilet ved Lilla Kornöen og rekoknoserte litt før vi gikk inn.  Her har vi vært tre ganger før med motorbåt, så vi kjente stedet.  Havna, som er åpen mot nord, har en sol-side hvor du må ligge med ankeret ute og en skygge-side hvor det er faste akterfortøyninger.  Vi gjorde klar ankeret akter og valgte sol-siden. Jeg hang bruce,en på pushpitten, festet kjetting og akoraline og gikk rolig mot brygga.  Ankeret gikk fint ut, det blåste litt nordlig og jeg strammet godt til for å rette oss opp. Det hele foregikk uten stress og jeg brukte enda mer tid senere på å stramme anker (og sette den skikkelig godt fast..)

På øya er det 31 hus, ikke en lyd (her hører du humla suse..), halvmeter-smale veier og fantastisk natur. Du følger at du går hjem til folk når du går tur mellom husene. De som bor her er hyggelige og hilser blidt på alle.  Øya har dog en trist forhistorie (som spesielt interesserte kan google…)

På veien til de flotteste svaberg-formasjonene jeg vet om, passerer du en gate av gress  -tips; gå barbeint og kjenn det kalde gresset kile mellom tærne!  Vi fikk flere flotte turer bl. a. til vannlinjedammen på toppen og til fjelltoppen mot Stora Kornröen. Egentlig kunne vi vært her i mange dager til…

Vi skulle videre sydover og gjorde klar for avgang.  Det var litt vind ut i havna og i de andre båtene var det frokosttid. Vi lå ved siden av noen hyggelige dansker i en Hallberg Rassey som hjalp til med å holde baugen så vi ikke drev av når vi skulle heise anker.

Jeg tenkte at den satt hard, men SÅ hardt..!? Bunnen består av leire og etter flere døgn og godt dregget anker satt den skikkelig fast.  Jeg dro det jeg orket (vinsj akter står på ønskelisten) til manges frokost-underholdning og omsider slapp den taket… og opp fulgte ca. 10 kg med flott blåleire..  Dansken smilte og slapp taket, jeg prøvde å skylle av leira, men lite gikk av så vi måtte pent ta hele skiten (unnskyld uttrykket) ombord.  Det var leire overalt! på klær, ratt, benker, flagg, briller, tau etc…

Etter en god skyllejobb med dusjen akter, satte vi storseil (for første gang) + genoa og krysset sørover..

/TM

Reklamer
Tagged with: , ,
Publisert i Sommerferie 2011

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: