God bakk og sjekk mot land

Ingrid kokte poteter i saltvann (Foto: C. Havdal)

Fra Fjällbacka gikk seilasen uta-skjærs forbi en stille «Gule Humpen».  Vi fikk nordlig vind og en god kryss mot Havstensund.  Vi gjorde et slag midt i leia, rulla inn genoaen og gikk for motor/storseil forbi Havstensund.  Svenskene er som sagt gode til å seile og vi så mange som gikk for bare storseil. -enkelt ved bauting; du slipper å dra i skjøtene.:))

Vi seilte inn i en bukt etter Havstensund for å fire og pakke storseil.  Ingrid tok roret og Magnus og jeg pakket – uten Lazy-jacks.  Det ble en litt stresset affære med seilet utover dekk, vanskelig å holde oss opp mot vind og land som nærmet seg faretruende.  Seilet var pakket, dybdemåleren viste 2,2 meter og vi tørnet kjappt ut i leia igjen…:)) (vi har nå anskaffet Lazy-Jacks)

Vi ville ligge på svai og hadde sett oss ut Trossö eller Kalvöen.  Det var ingen ledige SXK-bøyer ved Trossö og vi gikk videre til Kalvöen. -Ingen ledige her heller, så vi gikk tilbake til Trossö og ankret opp etter alle kunstens regler med forsiktig og etterhvert god bakk og sjekk mot land.  Kanskje ble det noen ledige bøyer etterhvert?, men nei vi måtte nok ligge på svai for eget anker.

Magnus og Christine tok en jolletur til Havstensund (med syk påhenger..) og jeg sjaklet to tamper til ankerkjettingen og opp til hver sin kryssholdt slik at det var tampene som holdt og ikke kjettingen.

Ingrid kokte poteter i saltvann, vi tok med oss grill, mat og drikke og rodde over til en holme.  Jeg var nok litt lite avslappet den kvelden, men ankerfestet holdt hele natten..

/TM

Reklamer
Tagged with: , ,
Publisert i Sommerferie 2011

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: