Sol, stille, regn og kuling

Dramatiske skyer.

Utover ettermiddagen ble det sol og stille.

Ø. Bolærne viste seg fra en allsidig side sist helg.  Vi reiste ut på lørdagen i sol og laber bris fra NØ,  heiste genoaen og gjorde 6 knop rundt Espelund. Det ble rotevind da vi kom i le ved V. Bolærne, så da gikk forseilet ned og volvoen gjorde resten.

Ø. Bolærne var stille. Det var lite båt, antagelig pga fredagens terror hendelser i Oslo / Utøya og Rednindsselskapets oppfordring til å holde seg hjemme pga dårlig vær.  Vi fikk en fin rusletur til østsiden med bad fra «hemmelig» bukt.  Det ble en rolig ettermiddag med sol, stille og grilling. Deilig å komme vekk fra det ufattelige surrealistiske nyhetsbildet en stund.

Søndag var det frokost i cockpit, morgenbad og rolig vindforhold.  Kl 13:00 ble uvær-bryteren skrudd på!  Vinden skiftet til SV og 11 m/s i kastene. Vi avventet litt og vurderte å bli til mandag.  Utover ettermiddagen kom det mer bygevær og kraftig vind.  Vi bestemte oss da allikevel for å gå hjem til Teie.  Baugen lå mot SØ, så for å unngå at baugen skulle drive av mot nabobåter festet vi et langt slipp-tau foran og slapp oss forsiktig med vinden akterover.  Etterhvert lå vi med klaring til akterbøyene og kunne slippe foran og gi god gass akterover.  Det gikk fint uten dramatikk.  Jolla var festet til baugen for å unngå at den skulle hekte seg opp i bøyene.  Vi gikk for motor hjem i SØ 11-12 m/s.

I Teie båthavn blåste det mindre enn vi trodde og tillegging gikk smertefritt.  Vanligvis blåser det kraftig SV i havna og vi blir etterhvert gode til å legge til i sidevind…

/TM

Reklamer
Tagged with: ,
Publisert i I nær skjærgård

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: