Vi passerte bak den lyseblå med et par meter eller så….

Mimmi og Farfar pustet lettet ut

Himmelen viste flotte farger

Det var meldt svak SO vind og vi hadde planlagt en rolig motorseilas sydover for så å gå for slør tilbake nordover.  Mimmi og Farfar var med (for første gang) og vi gikk rolig for motor ut Husøysund.

På utsiden av Husøy blåste det opp til fin laber bris fra SO så vi heiste genoaen for kryss mot Fjærholmen.  Klokken var litt før 1730 og jeg tenkte å ta korteste vei til innsiden av Bjerkøy. Når vi nærmet oss Fjærholmen ble det alt flere seilbåter å se – båter til onsdagsregattaen gjorde seg klare til start.

For ikke å krysse for mange startposisjons-søkende seilas-baner seilte vi så nærme brygga som mulig  og ville runde på innsiden av Barneskjær. Men der var det enda flere regattabåter som gjorde seg klare for seilas. En liten lyseblå seilbåt med fulle seil krysset leia og gjorde seg klar for regatta.  De to ombord var opptatt med sitt og enset oss ikke i det hele tatt.  Jeg tenkte vi ville rekke fint foran, men når vi nærmet oss skjønte jeg at de var gode seilere og allerede hadde god fart.  Vi måtte vike og jeg kastet Breezita over til styrbord i siste liten. Vi passerte bak den lyseblå med et par meter eller så.  De to ombord smilte og nikket mens Mimmi og Farfar pustet lettet ut.  Det er godt at seilbåter lystrer raskt..:))

Etter en rolig motorseilas rundt Bjerkøy satte vi igjen genoaen for fin slør gjennom sundet Hvalø / Gåsø.  Senere traff vi på onsdagsregattaen igjen men på betryggende avstand.  Vinden løyet og himmelen viste  flotte farger når vi ankom hjemmehavn.

– Kanskje vi skulle meldt oss på regattaen neste gang?

/TM

Reklamer
Tagged with:
Publisert i I nær skjærgård

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: