Brent kontor og brukket splint…

"Kontoret" til Rigmor hadde dessverre brent ned...

Splinten, markert med rød ring, hadde brukket....

Sol og laber sydlig bris lokket oss ut til Ø. Bolærne i helgen.  Vi rullet ut genoaen og gjorde  6,5 knop ved nordsiden av Bolærne.  Da vi nærmet oss gjestehavna hadde vinden frisknet til 10 m/s og vi gjorde klar for longside på styrbord mot vinden og fortøyning på spring.

Ingrid hoppet i land og dro baug-fortøyningen gjennom et øyefeste. Jeg satte motoren forsiktig i gir forover og rattet baugen ut fra brygga for å trekke akterenden inn.  Akterenden kom fint inn, men vinden var for sterk og Ingrid klarte ikke å holde baugen inne med fortøyningen bare gjennom øyefestet.  Fortøyningen glapp og Breezita «snudde ryggen til». Jeg hoppet i land med akterfortøyningen og fikk festet denne.  Det dukket etterhvert opp hjelp fra en annen seilbåt og vi fikk dradd baugen inntil brygga.  Det ble en litt dramatisk opplevelse og Ingrid, stakkar, fikk noen blemmer i hånden etter tauet som gled ut av hendene.  Her lærte vi to ting: 1. Bruk bestandig hansker, 2. Fortøyningen for spring må festes godt til et fast punkt.

Etterhvert kom Rigmor og Morten i «Pallemann»,  Arild og Kristin var også der i «Lady M» og vi fikk en fin helg med hyggelige måltider og fine gåturer. «Kontoret» til Rigmor hadde dessverre brent ned…

Søndag var det tid for retur og vi gikk for motor på utsiden av Ramsholmen før vi satte seil inn i Huikjæla.  Det blåste opp til liten kuling SO og vi fikk en fin lens helt inn til Husøysund.

Rett før hjemmehavn klikket Autopiloten og clutchen løste ikke ut..! Vi stoppet opp og demonterte festene til rattet slik at vi fikk styring på vanlig måte.  Autopiloten ble sjekket dagen etterpå, og en liten splint som holder clutch-hendelen hadde brukket og er nå erstattet med en tilpasset seilmakernål..:)) (Belamarin får ikke tak i original og forslo å bruke et lite bor i stedet)

/TM

Reklamer
Tagged with:
Publisert i I nær skjærgård, Vedlikehold
One comment on “Brent kontor og brukket splint…
  1. Rigmor Frogner sier:

    Dette var en fin side. morsom lesning! Synd med kontoret mitt som brant da. Håper noen hjelper meg med å bygge det opp igjen, så jeg får utført mitt kall.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: