Sol-snu og plankehaug på Gullholmen

Man tok med seg en haug planker og la på det stedet man ville sette opp et hus..

Å gå en tur her er som å vandre 60 år tilbake i tid.

Kanskje vi skulle snu på flisa?

Sånn her rundt sol-snu har vi mange tradisjoner. Det samme skal gjøres på samme måte og til samme tid. Handle juletre, besøke slektninger, bake pepperkaker, henge opp utelys, etc. Noen lar seg allikevel lokke til andre og nye opplevelser. I skrivende stund har vi to venner som feirer julen i seilbåt i Malaga og en søster med småbarns-familie som reiser på 6 mnd tur til Asia og Australia for oppleve nye og spennende episoder i livet.

Mange av oss sverger allikevel til tradisjoner og vil ikke være granabar-ribbe-røkelses-lukt foruten. Men av og til kan det være godt å få utfordringer – nye opplevelser. Og det trenger ikke å være så store utfordringene.

Under våre mange øybesøk, tar vi gjerne en gåtur. Vi prøver å finne vår egen vei eller rute, litt utenom stien, hvor vi må gjøre egne valg for å komme videre. Noen ganger er det små valg som f.eks. å unngå glatt svaberg, andre ganger er det større utfordringer som å forsere et juv, klatre et fjell, etc.
Og resultatet er; Mestringsfølelse!

Valgene i hverdagen kan ha en annen karakter som å si sin menig i en forsamling, bevisst framsnakke en person,lage dialog istedenfor monolog, etc.
Og resultatet er; Mestringsfølelse!

På Gullhomen, syd for Lysekil, ligger det tett i tett med små gamle idylliske hus. Å gå en tur her er som å vandre 60 år tilbake i tid. Det fortelles at i gamle dager foregikk byggesøknaden slik; Man tok med seg en haug planker og la på det stedet man ville sette opp et hus eller skur. Dersom plankehaugen ikke var fjernet etter 1 uke, var byggetillatelse gitt… Det ble et valg – og kanskje en tilfeldig start på en ny episode i livet.

Å «snu på flisa» hadde kanskje en annen betydning før? Lurer på hva de tenkte om mestringsfølelse…

God Sol-snu og God Jul!

/TM

Reklamer
Tagged with: , , ,
Publisert i Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: