Havnekaptein lurte på om jeg var lege

Vi tørnet ut

Vi tørnet ut tidlig lørdag morgen og forserte Færderseilasen.

Fin sol

Fin solnedgang i Gluppø

kald øl

Iskald øl i Smøgen.  Breezita i bakgrunnen.

mye plass

God plass på Lilla Kornøn

Vi tørnet ut (som det heter når man står tidlig opp) kl 06:03, forserte båtene i Færderseilasen og fikk en fin medvindsseilas til Strømstad.  Her fikk vi plass helt innerst,  longside ved Skagerack restaurant.  Akkurat da vi hadde lagt til hørte vi noen plystre på oss.  Det var Runar med familie ombord i «Evita». De skulle videre ut til Koster så det ble bare en kort hils.

Etter en tur i sedvanlige butikker, ble det en enkel middag på «Skagerack» og så tilbake i båten og opp med ny cockpitkalesje.  Et ungt norsk par gikk forbi og spurte om de kunne få se ombord i en seilbåt.  Ja, det kunne de og vi spanderte sågar et glass vin på de hyggelige menneskene fra Hadeland. Etterhvert sa de pent takk for seg,  og Ingrid og jeg tok kvelden.

Etter frokost søndag morgen slapp vi tampene for nordvest frisk bris og fosset unna til Gluppø.  Her var det ledig SXK bøye og vi huket oss på.  Senere ble det jolletur med grilling på skjæret og fin kveldssol.

Etter morgenbad og frokost slapp vi tampene for medvindsseilas til Smøgen.  Her var det ledig longsideplass, sol, iskald øl, gode rekesmørbrød og hyggelige svensker.

Dagen etter tok vi en kort seilas til Lilla Kornø. Det lå kun to andre seilbåter her og vi fikk plass på «stolpen» -den beste plassen. Det var litt gråvær, men vi tok en rusletur til rullesteinsstranda før vi gikk via en fjelltopp tilbake til båten. Havnekaptein lurte på om jeg var lege -han hadde blitt stukket av en fjesing og hånden hans var hovnet opp. Jeg kunne dessverre ikke hjelpe, så han hoppet i båten sin og dro til lasarettet i Lysekil. Senere på kvelden, når han kom for å ta inn havneavgiften, fortalte han at legen ville han skulle holde hånden i 50 grader varmt vann i en time. I tillegg fikk han en stivkrampesprøyte. Hevelsen hadde gått litt ned. Det blåste endel og vi tok en tidlig kveld.

Dagen etter seilte vi den korte veien ned til Grundsund. Her fikk vi plass rett foran «Hannas i Hamnen» -beste plassen. Det er meldt om 3 dager med litt regn og kraftig vind, så her blir vi nok liggende en stund.

Reklamer
Tagged with: , , ,
Publisert i Sommerferie 2013
4 comments on “Havnekaptein lurte på om jeg var lege
 1. Du er god til å skrive Tormod. Det er moro å lese det.Du får en 6 av meg, norsklæreren! Hititl har dere hatt værgudene stort sett på deres side. Nå regner det hjemme, så det er mulig det drypper på dere også nå. God natt!

 2. Helle sier:

  Hei kjære bror og svigerinne 🙂
  Koselig med rapport, jeg tar kopi til mor og far .
  Første visning her den 22.06. Hadde besøk av fotograf i dag. Hun har også vokst opp her, 1 år eldre enn Hanne, og megleren er jo en klassekamerat av henne, så det er liksom den generasjonen som dominerer av arbeidsfolk nå ..:-) God tur videre!! Regner godt her i kveld også 😦 klemmmmmmmmm

 3. Helle sier:

  Hvorfor får jeg bare bildene og ikke det du har skrevet når jeg printer ut ??????????

 4. Gunn sier:

  Hei bror/svigs – hyggelig lesning. Høres ut som skikkelig sommer! Kos dere masse!! Sikkert bare deilig med litt regn innimellom (og dobbelt så glad når sola skinner igjen!)
  Klem fra meg (som stikker til Sicilia i ettermiddag)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: