Vi setter kurs for Middelhavet

image

Breezita er satt på land og skal få montert baugthruster i høst.

IMG_0647

Vi skal motorseile på elver og kanaler gjennom Tyskland, Nederland, Belgia og Frankrike (her fra Motala i 2012)

Da har vel egentlig turen til Middelhavet begynt…  I hvert fall forberedelsene.

I går ble Breezita løftet på land, -så pass tidlig for at hun skal få montert baugthruster og reparert en liten skade på roret, før vinteren setter inn.

Planen er altså at vi kaster tampene i begynnelsen av mai neste år, setter kurs for Middelhavet og blir borte i ca. ett år.

Vi tenker å gå ned langs svenskekysten over til Danmark og inn kanalene ved Travemünde i Tyskland. Her blir riggen tatt ned og fraktet med bil.  Så motorseiler vi på elver og kanaler gjennom Tyskland, Nederland, Belgia og Frankrike og ut i Middelhavet ved Port Saint-Louis, vest for Marseille. Deretter seiler vi østover, rundt Italia, kanskje til Hellas for å hilse på Harald ?:) (Han driver seilcharter i Hellas, sjekk ut her: Captain Harald)

Vi overvintrer et eller annet sted før vi seiler til Kroatia for å sette Breezita på bil et stykke nordover, kanskje helt opp til Danmark.  Så seiler vi hjem en gang i april 2015.

– Det er nå i hvert fall tanken da… Men vi har god tid, så ruten kan forandres, vi får se…

Før avgang er det en del som skal ordnes med papirer og ikke minst økonomi. Blant annet selger vi huset vårt på Teie.  Når det er gjort kan vi fullt og helt konsentrere oss om å planlegge neste års langtur, for da har turen liksom allerede startet.

Den foreløpige ruten er tenkt slik:
(Rød utreise og blå hjemreise)

Reklamer
Tagged with: , , , , , , , , , ,
Publisert i Middelhavet 2014
5 comments on “Vi setter kurs for Middelhavet
 1. christinehavdal sier:

  Så spennende og modig at dere tør! Heier på dere av full hals og ser frem til et middelhavsbesøk;-)

 2. Carl Edvard Reinertsen sier:

  Hei.
  Helt tilfeldig leste vi om deres Middelhavs-planer i TBs magasin for ett par uker siden. Også vi har planlagt å dra nedover via kanalene med seilbåten vår. Imidlertid ligger vi et år bak dere. For vi skal gjøre Gøtakanalen kommende sommer, og setter så kursen for Middelhavet i 2015!
  Vi skal følge spent med på planene og forberedelsene deres. Kanskje også komme med noen flere kommentarer, om vi får lov…
  Seilerhilsen
  Sigrid og Carl Edvard
  Horten

  • Breezita sier:

   Hei Sigrid og Carl Edvard!
   Hyggelig med kommentarer. Vi gjorde Gøtakanal i fjor og har skrevet litt om det her på bloggen. Det var en flott tur, gled dere!
   Vi planlegger nå turen gjennom Europas indre vannveier og oppgraderer både båt og mannskap..:)) Holder på å samle informasjon og kunnskap om kanalseilas. Bl.a. CEVNI (regler for kanalfart) og VHF med ATIS. Vi fikk god inspirasjon av å lese denne boken: «Kanalveien til Middelhavet» http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=8292284729. Ellers har både Dansk Sejlunion og SXK mye nyttig informasjon. /Tormod

 3. Lennart karlsen sier:

  Hei. Lykke til med turen. Vi har også drømmer om å ta den. Vi vurder å kjøpe båt I Spania og tøffe derfra den ruta dere snakker om. Men hvordan er det med stasjoner på veien å fylle diesel. Har hørt at bensin er lett å kjøpe men at diesel er verre. Og kan man finne ut hva det koster I avgifter på kanalene. De har vel type bompenger ville jeg tro. Uansett så låter det fantastisk. God tur. Lennart

  • Breezita sier:

   Hei Lennart. Dersom du tenker på kanalene er det ingen problem med diesel. Ta med et par 20 L kanner og tralle for det kan være du må gå 1-2 km til nærmeste stasjon. I Frankrike betaler du kanalavgift avhengig av hvor lenge du skal farte der. I Belgia, Holland og Tyskland er det gratis. Dere får mange opplevelser i kanalene:) Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: