Humør-flagg i Ebeltoft

AIS er godt å ha.

AIS er godt å ha. Et fraktskip (grønn) hadde kurs rett mot, og vi (blå) endret kurs til styrbord.

«Der kommer ferga», sa Ingrid. -«og det er folk ombord!»  Vi ligger i havnen på Samsø, på vestsiden. Egentlig feil havn, for her er det helt dødt, (med unntak av ferga) men denne havna er best som utgangspunkt til Fredericia, som er planen for seilasen i morgen.

17. Mail i Ebeltoft

17. Mai i Ebeltoft med dansk «humør-flagg» i bakgrunnen.

Turen hit fra Læsø har vært helt grei, men det er lite å se på fordi vi må langt ut fra land for å unngå sandbankene. Vi tok en hviledag i Ebeltoft, hvor 17. mai behørig ble feiret med flaggheising, pynting, lunsj, pølser og is. Nasjonaldagen ble en strålende flott og varm dag som attpåtil startet med et morgenbad i 13,5 graders vann. Våre danske båtnaboer heiste sågar norsk flagg og kalte det for «humør-flagg»

God plass og stille i Sæby

God plass og stille i Sæby

Fra Læsø har turen gått via Sæby, Hals, Bønnerup, Grenaa, Ebeltoft og nå altså Samsø. Det er godt med plass både i restauranter og havner. Restaurant «Havkatten» i Hals kan anbefales!

AIS,en ombord fungerer veldig bra, selv om vi må være innfor 7-8 nm for å synes på marinetraffic.com. Først og fremst fungerer den fint skip til skip og vi ser tydelig kurs, fart og TCPA (time to closest point of approach) for kryssende skipstrafikk. Akkurat nå så jeg på AIS,en at ferga gikk ut av havna igjen. Jeg kikket ut av luka; joda, det stemmer det…

/Tormod

Reklamer
Tagged with: , , , ,
Publisert i Middelhavet 2014
6 comments on “Humør-flagg i Ebeltoft
 1. Så fint at dere også fikk strålende vær på 17 mai! ja dere må feire alt som kan feires. Man får ikke mer moro enn man lager sjøl!

 2. Arne sier:

  Vi gikk i ring vi, på 17. mai, når vi ikke hadde dere å gå til…. 🙂
  Er det siste dag i Danmark i dag? Ser at dere har ankommet havn i Søderborg.

  • Breezita sier:

   Stakkars dere . Håper dere fant noen å gå til etterhvert..:) Blir i Sønderborg noen dager, får besøk av Mina og kjæresten for bursdagsfeiring på fredag. Tyskland neste uke. Veldig varmt og bra vær.

 3. Helle sier:

  Hei kjære bror, svigerinne, niese m/kjæreste 🙂 Ser for meg dere har en allertiders hyggelig feiring nå :-). Tenker på dere!! Ja, veldig rart på 17.mai altså . . . .Var noe, for ikke å si noen, som mangla!! Ship o hoi!! Klemmmmmmmmmmmmm fra Helle

  • Breezita sier:

   Hei du! Vi har det mejet fint med Mina og Kristofer ombord. I dag har vi kjørt en kort «lunsj-tur» til Tyskland..:). Klemmer herfra

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: