Men idyllisk er det…

Maastricht

Maastricht

24. juni
Etter to ligge-dager i Maastricht, fylte vi diesel ved en veldig hyggelig, flytende båtbutikk og dro vi videre til Belgia. Ved grensen er den det en stor sluse på 14 m. Her prøvde vi ut «sluse-fransken» for første gang, -og de skjønte hva jeg sa(!)..:)) , men jeg skjønte ikke svaret… så jeg spurte igjen på engelsk, og fikk svar på engelsk tilbake. Her var det en stor og en liten sluse, vi fikk den lille alene. Den var veldig møkkete, og forferdelig mye greier i vannet – søle overalt på båten. Nå vi kom opp stod en mann og noterte navn og nummer på båten og ba oss kjøre ut av slusen, fortøye ved siden og gå opp i kontrolltårnet for registrering. Her hadde vi fått tips om at det var lurt med et par euro i tips, -og alt ordnet seg veldig greit.
Når jeg kom tilbake til båten stod kanal-politiet der og ville sjekke alle papirer, det hadde jeg selvfølgelig klart og han ønsket oss god tur videre og pratet om sol og været som skulle komme..

Huy

Målet var byen Huy

25. juni
Målet var byen Huy og her fant vi en koselig gjestehavn rett sør for byen. I byen passerte vi en svensk båt, mon tro om dette er Pelle som jeg har mailet med siden i våres,- som også skal til Middelhavet? – vi får se….

Det var veldig hyggelig å treffe Lena og Pelle.

Det var veldig hyggelig å treffe Lena og Pelle.

Vi syklet en tur inn til byen og der traff vi Pelle og Lena. Vi ble bedt ombord på ost og vin og utvekslet erfaringer og planer. Han har samme motor som oss og opplevd samme symptomer med treg start på kald motor, Pelle mente det var sot og han tipset oss om å ruse opp til 3.000 omdr. før stopp. Mulig de blir en dag til i byen og legger seg i samme havn som oss.
Og dagen etter gjorde de nettopp det. Om kvelden ba vi Pelle og Lena ombord. I mellomtiden kom det nok en svensk seilbåt til i havnen. Pelle og jeg gikk for å hilse på, det var ingen hjemme, men vi traff dem i havne-restauranten -Tom og Åsa, han norsk og hun svensk. Vi ba dem også ombord og det ble en hyggelig kveld ombord i Breezita.

Motoren begynner å bli vanskelig å kald-starte, Pelle har samme problem og vi er kommet fram til at det gløde pluggene som begynner å bli dårlige. Disse er bestilt hos Vallø Motor og Morten og Rigmor tar de med nedover til helgen.

kanal

Mer kupert landskap lenger sydover.

Namur i Belgia

Namur i Belgia

26.  juni
Turen fra Namur til Dinant var fin, med mer kupert landskap og seks sluser. Etter første slusen i Namur, i øs-pøs regnvær, ble vi stoppet av polisen igjen. De ville gå igjennom alle papirer. Vi har selvfølgelig alt på stell, så etter møysommelig gransking, sa de «perfekt» og ønsket oss god tur videre.

Kveld i Dinant, som er Adolpfh Sax sin fødeby.

Kveld i Dinant, som er Adolph Sax sin fødeby.

Framme i Dinant var det kun én båtplass ledig litt utenfor sentrum. Byen er fødebyen til saxofonens far; Adolpf Sax, noe som syntes godt over hele byen.
Gleder oss til Morten og Rigmor kommer på søndag eller mandag. De har også med seg glødeplugger. Godt å få de skiftet, – idag var motoren veldig vanskelig å starte. (etter vi skiftet disse, har motoren startet som en lek..:))

Fint å ha Morten og Rigmor ombord og hjelp i kanalene.

Fint å ha Morten og Rigmor ombord og hjelp i kanalene.


4. juli
I dag ligger vi i Charleville-Mezières og tar en ligge-dag. Etter grenseovergangen til Frankrike, ble kanalen grunnere og vi har registrert under 2,0 meter flere steder. I Revin skulle vi inn til en gjestehavn som lå i det gamle elveleiet og her gikk vi på en stein!? Vi skled over og framme i havnen sjekket vi at det ikke var skader på båten innvendig. Alt OK! (takk til Kåre fra Nøtterøy Båtsenter!) Etter en prat med havnekapteinerinnen ble vi fortalt at vi måtte være veldig nøye med å gå midt i leden. -Men dagen etterpå, når vi skulle ut igjen gikk vi jaggu på igjen!? – Midt i leden. Æsj… Vi hadde bare 0,5 knop, så ingen skader nå heller.

Kanalene i Frankrike er helt annerledes enn de vi tidligere har vært igjennom. Vi fikk utlevert en fjernkontroll ved grensen og med den gjør vi klar slusen. Inne i slusen løfter vi selv på en blå stang og prosessen starter. I tillegg er det tunneler og smale strekninger, litt mer jobb, men idyllisk er det…

Reklamer
Tagged with: , , , , ,
Publisert i Middelhavet 2014
3 comments on “Men idyllisk er det…
 1. Arne sier:

  Supert med en oppdatering. Har mistet AIS signalene, så jeg greier ikke å følge med på hvor dere er lengre. Det mangler fortsatt et par ladestasjoner nedover, så det ser dårlig ut med besøkstur fra oss :-(. Ha en fortsatt fin tur.

 2. Helle sier:

  En hilsen fra storesøster. Ser ut som dere koser dere ja på tross av litt «kluss». Vær forsiktig!! Det vet jeg jo sånn sett dere er, og det er godt å vite!! Savner dere!!

  • Breezita sier:

   Hei storesøster. Vi savner dere også. Vi har det fint, men det er synd å se hvor mange steder i europa som er på nedadgående… Mange hus tilsalgs og mange stengte restauranter og butikker. Finanskrisa?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: