Den flyvende hollender

Ingrid gjør seg klar til en tunnel.

Ingrid gjør seg klar til en tunnel. Foto: R. Frogner

Etter flere dager på de vakre, franske kanalene,med trange sluser og tunneler, har vi landet i byen Stenay ved Canal de la Meuse. Rigmor og Morten har mønstret av -takk for hyggelig besøk!

image

Det er vakkert langs kanalene. Foto: R. Frogner

Vi møtte en nordgående fransk båt i Sedan hvor skippern villig vekk fortalte om forholdene ved kanalene lenger syd. Han inviterte meg ombord og viste frem karter og dybder. Han fortalte om veldig lite vann ved Epinal, som er det høyeste punktet på vei til Middelhavet. Han ringte sågar kanalkontoret som kunne fortelle at de vurderte å sette ned vannstanden til 1,6 m etter 11. juli, uten å skjenke en tanke for dybtgående nordmenn! På en telefon til samme kontor noen dager etter får jeg svar;»I dag går det fint, men om en uke kan det være for grunt». Sårbart system, vi vil bruke ca. to uker dit…

-Så etter mye diskusjon om muligheter og valg, har vi bestemt å transportere Breezita på bil over det høyeste punktet og sette henne på vannet i Macon ved Saonen, nord for Lyon. Jeg hentet inn flere pristilbud, men kun en transportør fra Holland har kran på bilen, de andre krever at vi leier ekstern mobilkran på laste- og lossestedet. Hollendern skulle til Frankrike «anyway», -så etter litt pruting, valgte vi ham. Han kommer på tirsdag kl 08:00. Vi får håpe at Breezita liker tilstanden som flyvende hollender for en dag…

Reklamer
Tagged with: , , ,
Publisert i Middelhavet 2014
2 comments on “Den flyvende hollender
  1. Åse & Tom sier:

    Hei på dere Tormod & Ingrid!
    Artig å høre fra dere igjen, synd vi ikke fikk bedt dere ombord i Namur. Vi håper det går bra med båten på lastebil og at dere kommer dere helskinnet frem til The Middlesea ;o).
    Vi har egentlig fått nok av Franske kanaler og snur her på Canal des Ardennes for å returnere til La Meuse for å fortsette opp Mosel og inn til Tyskland. Dersom dere har noen tips for fine havner langs La Meuse fra Carles Meziers så tar vi gjerne imot alt vi kan få. God tur videre til dere.

    Hilsen mannskapet på Sothis.

  2. Lykke til med forflytningen pr. bilvei på tirsdag! Håper det går smertefritt! og takk for en fantastisk kanatur med Brizita!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: