Nesten ingen andre på elven

gjesthavn

Gjestehavnen i Macon var stor og fin

St. amour

St. Amour er et vakkert sted.

St. Amour er et vakkert sted og Pouilly-Fuissé enda vakrere. Vi valgte de to varmeste dagene å sykle de ca. 25-30 km til disse kjente Beaujolais-stedene. Med 37 grader i skyggen og vindstille ble oppoverbakkene fra elven litt i meste laget. Men det var vel verdt turen. I P-Fuissé fant vi en koselig restaurant med utsøkt mat og vin. I St. Amour fant vi treet som vi stoppet ved for 30 år siden!

Gjestehavnen i Macon var stor og fin. Her lå vi ved siden av noen hyggelige folk i båt fra New Zealand. Glenn og Trisch. De bor i båten i Frankrike i 4 mnd og reiser tilbake til hjemlandet hvor det er sommer når vi har vinter.

PF

Det kjente fjellet i Pouilly-Fuissé

Etter 4 dager i Macon og Beaujolais er vi igjen på «veien», eller rettere sagt på elven. Det kjennes veldig deilig å endelig komme avgårde igjen.

Vi stoppet ved Villefranche sur Saone. ca. 40 km fra Lyon. Elven sydover har gode dybder på opptil 14 meter og er bred og fin. I Villefranche var det en gratis brygge med strøm. Her kan en ligge inntil 48 timer. Ellers ikke mye annet enn en restaurant som har anbefaling av Michelin guiden. En tre retters til 27 euro er vel omtrent overkommelig – og så en god Juliénas til…

Det var veldig fint å komme vannveien til Lyon.

Det var veldig fint å komme elve-veien til Lyon.

Dagen etter stod vi opp til lett duskregn og kjørte videre til Lyon. Landskapet ble mer kupert og det var veldig fint å komme elve-veien inn til byen. Det er nesten ingen andre båter på elven og fremme ved den nye gjestehavnen 1,5 km fra Rhonen, fikk vi fin plass ved siden av et hyggelig par i seilbåt fra Australia. Etterhvert kom det også en svensk seilbåt inn, en ung familie med 3 barn. Her traff vi også danskene som vi tidligere hadde truffet ombord hos Glenn og Trish. Danskene fortalte at de fikk sine sykler stjålet inne i Lyon sentrum, så jeg tror vi lar våre være hjemme når vi tar byturen i dag.

Reklamer
Tagged with: , , , , , ,
Publisert i Middelhavet 2014
5 comments on “Nesten ingen andre på elven
 1. Adrian Carr sier:

  Hyggelig lesing som vanlig- for et eventyr!
  Jeg reiser til England i morgen for 10 dgr golf i Cheshire og Snowdonia nasjonalpark i Wales.
  God tur videre!
  Hilsen Adrian

 2. Helle sier:

  Høres veldig idyllisk ut!! Mange fine opplevelser også 🙂 Mamma og jeg tok kveldsbad i Bekkvika i går kveld kl.21. 24gr. i vannet nå. 30 i skyggen. god klem

 3. Ja endelig ser dere litt druer da. Nei det har jeg jo selv opplevd med nydelig og billig mat i Frankrike selv om de står på Michelin lista. Var det ikke dere som skulle drikke litt mindere vin forressten?

 4. Arne sier:

  Hei dere! Ser at dere nå er i Avignon, og har egentlig kun 85 km. igjen til åpent hav. Hvordan ligger det ann med masten? Er den langt unna? God tur videre:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: