Varmt og mye folk på rivieraen

Etter at Magnus og Christine dro hjem har vi fortsatt østover på den franske rivieraen. Vi har besøkt byer som Hyères, Sainte-Maxime, St. Raphaël og nå ligger vi i Cannes.

Godt og varmt på rivieraen.

Godt og varmt på rivieraen.

Det er mye ustabil vind og mistralen kjenner vi på så-og-si hver eneste dag. Den blåser fra vest og starter gjerne litt på morgenen, dør ut midt på dagen og blåser opp igjen til 10-12 m/s på kvelden, noen ganger mer.

DSC_0464

St. Tropez, med stor båt i bakgrunden

Rivieraen har vakkert landskap og det er godt og varmt, ca. 28-29 grader i skyggen (på ettermiddagen gjerne over 30) og 26 grader i vannet. Vi bader på strender i byene (og i havner, der det går) og utforsker byer. Det blir gjerne til at vi ligger 2-3 dager i samme havn pga for mye Mistral.

Det er mye stor båt her (Breezita er den til høyre)

Det er mye stor båt her (Breezita er den til høyre)

Det er mye store båter å se som lager mye skvalp i sjøen. I St.Tropez bukten gikk sjøen alle veier, de store hurtiggående båtene lager så mye hekk-sjø at det rett og slett kan være livsfarlig ombord dersom du ikke er obs og holder deg godt fast.

Vi er midt i fransk fellesferie og det merkes godt. Det er folk over alt og havnene er som regel fulle. Vi har erfart at å sende mail på forhånd samt ringe ved 10-tiden har stort sett vært OK for å sikre oss havneplass. Det er høye havnavgifter, ca. 40-60 euro pr natt, men faktisk rimeligere i de kjente havnene. Som i Cannes betalte vi 38 euro.

Vi har innsett at vi ikke kommer så langt som vi først tenkte, men det er jo turen som er selve målet og vi skal ikke «komme frem» til noen spesielt sted.

Vi koser oss og gleder oss veldig til Mina og Kristofer kommer nedover. Et snev av hjemlengsel og savn av venner og familie merkes også godt nå.

Reklamer
Tagged with: , , , ,
Publisert i Middelhavet 2014
3 comments on “Varmt og mye folk på rivieraen
 1. Hanne sier:

  ah, jeg merker et snevsnev av misunnelse! samtidig som at jeg aldri hadde tørt å seile rundt sånn som dere gjør! Dere er modige, flinke og fine!
  Og Onkel Tormod, du er jo den kjekkasen på youtube filmen!! 😀 Du kler den hårklippen , det skjegget og de brillene godt! 😀 (og også brunfargen og omgivelsene :))
  Blir kos med litt besøk igjen da! 🙂 gleder meg til hver oppdatering her på bloggen!

 2. Adrian Carr sier:

  Takk for bloggen og youtube. Høres litt heftig ut på Rivieren med mye trafikk og inntrykk, kontrastfylt i forhold til kanalene i Frankrike. Det roer seg nok litt i september men spennende er det uansett. For en erfaring for dere med all inntrykk og møtene underveis. Trygg og god reise videre!
  Adrian

 3. Det ser bare helt nydelig ut, men kan godt tenke meg at det er både utolig sjø og mye mennesker på havnene/byene nå. Dere får bare nyte det beste dere kan. Her hjemme er det høstlig, men bader, det gjør vi også, iallfall i helgene.
  Ellers så jobber og sliter vi så best vi kan. Noen koser seg og noen må holde hjula i gang. Grei arbeidsfordeling!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: