Jernmaske og Månefisk

I dag har jeg ordnet forseilet.  Det var et problem med å få rullet det inn, og vi fant ut at det var fallet i toppen som tvinnet seg rundt forstaget og hindret rulling.  Dette pga for lang avstand mellom svivel og toppen. Etter litt googling fant jeg ut at dette var et vanlig problem. Løsningen ble å sette en liten tamp i bunnen av seilet slik at vi fikk det noe høyere opp.  Det virker som om dette hjelper. 

– Også har vi begynt å dusje ombord – med varmt vann! Dette fungerer overraskende bra.   Jeg har koplet strømkabelen til varmtvannstanken, men vi passer på å skru den av når vi ikke trenger den pga fare for korrosjon. Skjønt nå har vi jo skiftet alle gjennomføringer med Truedesign komposit (unntatt sjøvannsinntaket til motor på seildrevet).

Ille de Sainte Marguerite

Ille de Sainte Marguerite

Ellers har vi besøkt en av øyene utenfor Cannes – Ille de Sainte Marguerite. Her skal visstnok mannen med jernmasken ha vært fengslet på 1700 tallet.  Det er mange myter om denne personen, bl.a. at han skal ha vært tvillingbroren til Ludvig XIV. Hans identitet er aldri blitt avslørt…. Det ble et spennende besøk på fengslet/fortet.  Ellers var det deilig å gå tur i naturen igjen, det blir ellers mye by-gåing.

Her satt mannen med jernmasken fengslet (ikke værst utsikt)

Her satt mannen med jernmasken fengslet (ikke værst utsikt)

Båtmessen i Cannes er visstnok den største i området, så på søndag måtte vi flytte ut.  Vi tok sikte på Villefranche eller Nice, men begge havnene var fulle, så vi ringte Antibes og fikk plass her.  Denne byen er mer «normal» enn de fasjonable St. Tropez og Cannes, skjønt det er nok av store superyachter her også.

Månefisken lå og solte seg i overflaten

Månefisken lå og solte seg i overflaten

På veien hit så vi noe som lå og fløt i vannet.  Vi trodde det var en papplate eller noe, men da vi kom nærmere så vi at det var en stor fisk som lå med flatsiden opp.  Vi trodde først den var død, men da vi kom nærmere begynte den å svømme forsiktig rundt.  Etter litt googling fant vi ut at det var en Månefisk, som hadde til vane og «sole» seg slik i overflaten før den skulle ned på dypere vann…

Ellers har vi tatt noen dagsturer ut fra havnen og ligget på svai og badet.  Dette er en fin avkopling fra by- og strandlivet og ikke minst deiligere vann å bade i.

Vi merker at fellesferien er over, men det er stadig mange utenlandske turister å høre -noen svenske og norske også.

I morgen kommer Mina og Kristofer og vi gleder oss til å vise dem denne delen av Rivieraen.

Reklamer
Tagged with: , , , ,
Publisert i Middelhavet 2014
4 comments on “Jernmaske og Månefisk
  1. Så utrolig koselig dere må ha det! Månefisk.. Det hadde vært gøy å se..
    Kos dere videre! Jeg lager høstvinduer her hjemme så lenge🍂🍁

  2. Syster Gunn sier:

    Takk for koslig innlegg!

  3. Det er en stor kontrast fra deresopplevelser til vår hverdag her nord. Men jeg bader fremdeles, og været er ganske fint! Kos dere med «barna» på besøk.

  4. Nydelige bilder som alltid! Koselig med bloggoppdatering for oss som drömmer om den franske rivieraen her hjemme. Ha en fin helg med Mina og Kristofer. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: