Tror du klovnen kommer til Jul i år?

Julenissen, løvekledd labrador og Stanly Livingstone, I presume?

Julenissen, løvekledd labrador og Stanly Livingstone, I presume?


Villefranche-sur-mer

Villefranche-sur-mer


Castellar med katt (øverst til høyre)

Castellar med katt (øverst til høyre)


Vi nærmer oss julehøytiden her nede på Rivieraen og det er en selsom opplevelse. Ikke bare tar vi morgenbad når solen skinner mens franskmennene kler seg i vinterpels og lue, men de overdådige julegatene pyntes med altmulig rart; Elefanter, kameler, tigre og sirkusklovner. I går var det jule-tog i gatene her i Menton. Her var alle med; Julenissen, en løvekledd labrador, Stanley Livingstone, sirkusklovner, den levende kanonkule, en havjomfrue og den gode fe på stylter. Ja, ja, når de ikke har snø og kulde må de jo finne på noe! -men noe spesiell julestemning fikk vi ikke.

Vi går stadig turer i nærområdet. Jeg har fått tak i et fint topografisk turkart og i forrige uke prøvde vi oss på en tur til middelalderbyen Castellar, ca 7 km inn i landet. Etter å ha gått smale gater og krysset elven, fant vi bortgjemte stier. Så bortgjemt at det ble litt vel spennede når lille Fido og hans stooore hunde-beist-kompis kom settende mot oss med voldsomme bjeff. Vi snudde likegodt og gikk hovedveien istedenfor. Fremme i Castellar fant vi en stille middelalderby, midt i siestaen. Helt stille -bortsett fra kattene, da. Ca. 20 katter regjerte her og fulgte søvning med når vi beveget oss gjennom de smale gatene. En katt gikk foran oss hele veien og visste tydeligvis hvor vi ville gå, -sikkert en guide-katt.

Ellers har vi tatt lokalbussen til Ventimiglia, en litt rotete by med et kjempestort fredagsmarked. Kunne vært moro, men bortsett fra noen få matboder, var det stort sett bare salg av billige «fake»-klær. Vi kjøpte ristede kastanjer og god parmesan og tok første bussen tilbake, men vi skal tilbake en annen gang for å sjekke resten av byen. Og så har vi tatt toget til Villefranche-sur-mer hvor det ble tid til et lite bad. En vakker, stille by som bar preg av at turistsesongen var over.

Så har vi funnet en grei måte å se NRK-TV på uten at det fosser ut megabytes til den franske teleoperatøren. Når vi setter ned stream-hastigheten til 141 Kbps, får vi ca. 30 min NRK-TV for 50 MB, og det er helt greit. Mobildata fungerer fint, men vi får bare kjøpt 2 GB av gangen og får bare kjøpt mer i butikken. Så i morgen må jeg en tur byen for kjøpe mer nett. Hvem vet, kanskje jeg møter Jule-havjomfruen? Kanskje jeg til-og-med får sitte på fanget! God Jul!

Reklamer
Tagged with: , , , ,
Publisert i Middelhavet 2014
3 comments on “Tror du klovnen kommer til Jul i år?
  1. Adrian Carr sier:

    Synes spenningsnivået tar seg opp der nede, like oppunder jul!

  2. Magnus Martinsen sier:

    Jule-havjomfrue du gitt!

  3. Lillesys sier:

    Fornøyelig lesing dette her! Som en fortsettelse av julekortet med sitroner som kom i dag. Tusen takk! Skjønner dere har det fint og gleder meg til å se dere snart!! Klemmis

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: