1000 år, and still growing strong…

Christine og Magnus med "julepynt"

Christine og Magnus med «julepynt»

Mina og Kristofer med kledelig hodepynt.

Mina og Kristofer med kledelig hodepynt.

Tur til Roc d'Ormea 1132 moh.

Tur til Roc d’Ormea 1132 moh.


Nyttårsaften hos "The Bruno,s"

Nyttårsaften hos «The Bruno,s»


1000 år gammelt (Ja, Oliventreet altså...(

1000 år gammelt (Ja, Oliventreet altså…)


Livet er godt her nede. Mange går, jogger, «power-walker», smiler og nyter solen. Vi ser mange spreke eldre. Små, gamle damer med skjørt og sorte sko og gamle herrer med hatt som fremdeles snur seg etter fransøser på høyhælte sko. Kanskje det er her en skal leve pensjonisttilværelsen? Ingrid og jeg tar morgenbad, går turer og nyter hver dag.

Vi er tilbake igjen etter en jule-familie-tur til Norge. En veldig hyggelig tur. Vi reiste hjem søndag 21. desember og etter diverse juleforberedelser hjemme hos barna våre, feiret vi en koselig julaften hos Christine og Magnus sammen med Mina. Etter en tur til Tønsberg for å besøke familie ble det returfly fra Torp via København tilbake til «hjemmet» vårt på brygge syv i Menton.

Det er en uvant jul her nede… -en levende elefant på stranda virker plutselig helt normalt, det er jo tross alt cirkus-klovne-juletema i år.

Våre hyggelige lokale venner Sandrine og Bruno inviterte oss med på fjelltur lille nyttårsdag. En tur på ca. 8 km opp til 1132 m.o.h. Roc d’Ormea. De hadde med seg bror, svigerinne og noen venner, så hele gjengen trasket i vei mot toppen. En flott tur ble det med fantastisk utsikt på toppen. Snødekte fjell i nord og badestrand og hav i sør.

Nyttårsaften feiret vi hjemme hos «The Bruno,s» -en riktig koselig kveld med deilig fiskemat med tilhørende musserende drikke. 2. nyttårsdag ba vi med «The Bruno,s» på en liten seiltur. Vi fikk satt seil med kurs rett til havs og tilbake igjen – en fin tur i deilig solskinn.

Etter morgenbadet søndagen etter, stod ca. 70-80 personer klare i badetøy på stranda litt lenger bortenfor. Visstnok en årlig foretelse her i Menton – Nyttårsbad. Folk i morsomme hatter og kostymer som løp ut i vannet, unge og gamle, svømte noen tak utover og tilbake igjen. Mange hyl og skrik, det var nok litt i kaldeste laget, men noen svømte langt ut. Det er godt Røde Kors var tilstede…

I dag har vi gått tur med våre hyggelige venner fra Oslo og besøkt en gammel by, Roquebrune Vieux Village, i retning Monaco. En riktig fin tur ble det med slotts-riunbesøk og matpakke i solen. På veien passerte vi et 1000 år gammelt oliventre som fremdeles hadde friske blader. Det er tydelig at livet er godt her nede…

Reklamer
Tagged with: , , ,
Publisert i Middelhavet 2014
4 comments on “1000 år, and still growing strong…
 1. Så utrolig godt skevet og hyggelig innlegg. Er så godt å lese at dere koser dere sånn der nede! Helt klart noe i at ungdomskilden og det gode liv henger sammen. 🙂 God uke til kjære dere!

 2. Breezita sier:

  Tusen takk Christine. En riktig god uke til dere også!

 3. Blir så glad av å høre hvor fint dere har det! Alltid hyggelig m Breezita news!

  Ønsker dere et riktig Godt Nytt År med mange glade dager.

  Klem fra Wenche

 4. Breezita sier:

  Godt nyttår til deg også, Wenche! Hyggelig at dere følger oss på bloggen!
  Klem tilbake fra Ingrid som har det veldig bra her nede 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: