Vinter eller sommer?

Kyststien til Monaco.

Kyststien til Monaco.

Klosteret i Arma di Taggia

Klosteret i Arma di Taggia

God olivenolje prøvesmakes

God olivenolje prøvesmakes

Vi var i St. Agnes til solen gikk ned

Vi var i St. Agnes til solen gikk ned

Snart er sitronen moden...

Snart er sitronen moden…

Nyttårssalget startet den 7. jan og vi ble invitert med Bruno, Sandrine og sønnen Emilio til Nice for å shoppe. Det ble handlet både sko, jakker og nattøy. Bruno ville også gjerne vise oss socca. Vi ruslet rundt i gamlebyen i Nice for å finne det rette stedet og tilslutt endte vi opp på en slags bar hvor de hadde socca på menyen. Socca er en slags pannekake laget av kikert-mel. Riktig godt var det med litt salt og rosevin til….

Ett par dager etterpå ble vi invitert med på gåtur fra Cap d’Ail med Gunne og Stein. Vi tok bussen til en flott kyststi som tok oss inn i Monaco. Her ble det også litt shopping i sportsbutikk.

Lørdagen bar det av gårde i bil med Inge og Kurt til Taggia di Arma i Italia. De ville vise oss et spesielt kloster. Her bodde det kun tre men. Et stort gammelt anlegg med en flott kirke og mange andre rom. Etterpå ble det handling av deilig olivenolje fra området.

Søndag 18. jan gikk vi på «date». «Meetup» er et nettsted hvor du kan finne forskjellige happenings i nærområdet. Her fant vi en «Menton Expat dinner». Rett og slett for folk som ikke tilhører i byen, men som vil treffes over en middag og utveksle erfaringer og historier. Riktig hyggelig ble det med folk fra England, Tyrkia, Tsjekkia, Tyskland, USA, Frankrike og oss da fra Norge -riktig internasjonalt.

Her om dagen kom det en franskmann bort til båten og sa «god dag» på godt norsk. Han hadde en Fransk-Norsk bok i hånden og forklarte at han skulle på ferie til Norge – en uke i juni. Etterhvert kom kona bort til båten også. Veldig hyggelig ble det og senere på ettermiddagen kom Thierry og Vania tilbake med deilig sitronkake. De bodde i Paris og ønsket oss velkommen dit hvis vi var i området…

Ellers er vi ikke sikre på om det er vinter eller sommer om dagen. Mimosaen blomstrer og folk beskjærer oliventrærne sine. Om dagen er det gode 17-18 grader i skyggen, men om natten kryper det ned til 4-5 og vi kjører varme i båten.

Sist søndag var vi invitert på lunsj hjemme hos «The Bruno,s» -hyggelig som alltid. Vi fikk servert deilig lunsj i hagen med både champis, grillmat og tilbehør. Senere tok vi en tur opp til den spesielle byen St. Agnes. En vakker middelalderby med et kjempestort forsvarsverk fra krigens dager. Vi gikk til toppen av fjellet der det var en slottsruin med fantastisk utsikt over hele Menton-området. Her stod vi til solen gikk ned – og den deilige sommerdagen ble plutselig forvandlet til en kjølig vinterkveld…. Men i morgen er en ny dag og ny sommer – og snart er sitronen vår moden… og klar for Fête du Citron!

Reklamer
Tagged with: , , , , , ,
Publisert i Middelhavet 2014
One comment on “Vinter eller sommer?
  1. Hanne sier:

    :):):):):)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: