Når de er modne detter de ned…

Bilmuseet i Monaco.

Bilmuseet i Monaco.

Harald og Ingrid nyter solen på "Bar Grotta"

Harald og Ingrid nyter solen på «Bar Grotta»

Mina og Ingrid foran en "Sitron-Festival-Drage"

Mina og Ingrid foran en «Sitron-Festival-Drage»

Millioner av sitroner og appelsiner går med til sitronfestivalen.

Millioner av sitroner og appelsiner går med til sitronfestivalen.

Bruno høster appelsiner

Bruno høster appelsiner

Vår egen lille sitron er høstet.

Vår egen lille sitron er høstet.


Bruno og Sandrine er blitt våre gode venner og snart starter de opp restaurantdriften for sesongen. Det vaskes og ordnes i restauranten og etter å ha møtt Sandrine i byen ble vi bedt opp på deres egen restaurant «Al Dente» på kaffe. Vi bød på jordbær og vips var Proseco,en på bordet. Deilig…. Selv om de var midt i forberedelsene til sesongåpning var det tid til sosial omgang. Hyggelig.

Dagen etter ble det storvask i båten og etter å ha vasket ned kjøleboksen fikk vi ikke kompressoren til å starte. En rask telefon til Seatronic gav gode resultater. Personen i andre enden ville sporenstreks sjekke ut hva det kunne være, sier han skal ta en telefon og ringe tilbake. Etter to minutter ringer han og foreslår å tjuvkople termostaten. Som sagt, så gjort, og kompressoren startet igjen. Da vet jeg hvertfall hva som er galt. Snakk om service. Takk Seatronic! Ny termostat er innkjøpt og montert.

Torsdag 29. møtte jeg Harald på flyplassen i Nice og vi hadde en hyggelig uke sammen, med tur både til Monaco med bilmuseet og Nice. Selv om været kanskje kunne vært bedre. Takk for besøket. Harald reiste hjem til Norge og Mina kom ned med samme fly. Godt å se igjen datteren.:) Vi rakk både middag på «Al Dente», tur til Monaco og feiring av morsdag i båten på søndag før hun reiste hjem -og vi er igjen alene. Men ikke for lenge, for snart kommer flere venner og familie.

Det å bo i båt her nede (og sikkert andre steder også for den saks skyld) er en litt rar erfaring. Seilbåten er blitt mer bobil/båt. Innredning og utstyr ligger ikke sikret og skulle vi sette ut av havna en dag måtte vi sikkert bruke lang tid på å pakke ned mange ting for at det ikke skulle rase ut ved første lille bølge. Men sånn er det vel. Jeg har tilogmed kjøpt fillerye til cockpiten for å ikke bli kald på bena når vi sitter ute….. hmmmm.

Mandagen skinner solen alt den kan, og vi reiser hjem til Bruno og Sandrine for å høste appelsiner, kappe og rydde bambus, advokadotrær og plukke mimosa. Alt sammen belønnes med deilig utelunsj med tilhørende Barolo 2006 årgang. mmmm.

Også har vi høstet vår egen lille sitron. Vi syntes den var blitt gul nok, men Bruno mente den sikkert kunne hengt i flere uker om ikke måneder til… Men snart er det sitronfestival. Hele byen oser av sitroner og kjempefigurer pyntes med millioner av appelsiner og sitroner. Og etterpå skal jo disse sitronene også brukes til noe, men hvordan foregår høstingen her? hm… de detter vel ned når de er modne nok….

Reklamer
Tagged with: , , ,
Publisert i Middelhavet 2014
One comment on “Når de er modne detter de ned…
  1. Adrian Carr sier:

    Høres ut som en slags crescendo nærmes, eller er nådd, hvilket er helt på sin plass like før avslutning av et flott år ute.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: