Besøk, knallgass og lastebilbrann…

Anne Synøve og Ingrid koser seg i solen.

Anne Synøve og Ingrid koser seg i solen.

Maja, Hanne og Mathilde på besøk

Maja, Hanne og Mathilde på besøk

Lastebilbrann på motorveien.

Lastebilbrann på motorveien.

Hurtigkopling til frostsikring.

Hurtigkopling til frostsikring.

Da har vårt siste besøk for denne gangen reist hjem. Vi har hatt besøk av Anne Synnøve, mine søstre Helle og Gunn med Hanne, Mathilde og Maja og til sist Cecilie og Arne-Jan. Veldig hyggelig alt sammen. Jeg fikk dessverre en runde med influensa som Ingrid overtok etterpå.. Men før siste besøk ble vi friske begge to.

Under besøket til Helle og Gunn og Co fikk vi en dag også besøk av Sandrine, Bruno og sønnen Leonardo. Ti personer ble det plass til nedenunder… Veldig koselig. Bruno hjalp meg med å forklare kran-selskapet hvordan jeg ville ha det under opptak, maste-nedrigg og løft på bil, slik at det ikke blir misforståelser. 13. mars er planlagt avgang med det tyske transportselskapet Glogau Yachtransport.

Her om dagen kom vi hjem til båten og jeg syntes det luktet surt nedenunder… Lukten kom fra akterkabinen hvor forbruksbatteriene ligger under sengebunn. Jeg åpnet sengebunnen og der var det skikkelig syrelukt/gass. Vi skrudde av alt strøm og batterilader. Ett av batteriene var skikkelig varmt og kokte. …ikke bra. Klokken var 18:00 og båtbutikken i havna stengte 18:30. Jeg løp til butikken og fikk kjøpt to nye battierer som passet og fikk gutta i butikken til å trille dem bort til båten og ta med de gamle tilbake -Snakk om flaks. Etter at de nye batteriene var satt på plass har batteriladeren nesten ikke behøvet å lade – før hørte vi laderen gå i ett sett…. Dette kunne blitt farlig. Et utbrukt batteri som lades, men ikke tar imot mer lading blir varmt, koker og danner knallgass, meget explosivt….

Mandag 23. feb tok jeg et bilde av en lastebilbrann på motorveien A8, som ligger rett ovenfor havna. Jeg sendte en mail med bildet til Riviera Radio og fikk takk og navn opplest på radioen. Morsomt. -Men ikke så morsomt for lastebilen og de som stod i kø naturligvis.

Nå har siste besøk reist hjem og vi begynner så smått å tenke på å klargjøre Breezita for biltransport nordover. Det kan være kuldegrader gjennom Europa så vanntanker må tømmes og dreneres, dieseltanken fylles og motor frostsikres. Jeg har laget et hurtig-koplingssystem til å kjøre frostvæske gjennom saltvannssløyfen uten å måtte løsne på noe. Da kan det gjøres rakst og effektivt før båten løftes opp.

Men det er om ti dager. Først skal vi besøke Bruno og Co hjemme i Gorbio og nyte de siste dagene her nede før vi begynner på siste fase -fra Sverige til Teie på Nøtterøy.

Reklamer
Tagged with: , , , , ,
Publisert i Middelhavet 2014
2 comments on “Besøk, knallgass og lastebilbrann…
  1. Helle tangen sier:

    Tusen takk for kjempehyggelig samvær og oppvartning ombord Ingrid!! Glad jeg fikk oppleve dette stedet sammen med dere 🙂 Også så flaks du oppdaget det med batteriet da du gjorde !! Hell i uhellet der kjære bror. . . .God klem til dere 🙂

    • casasheddy sier:

      Tusen takk for besøket, kjære Helle! Er så glad for at dere kom og at dere fikk se byen vi har blitt så veldig glad i 🙂 Sees snart i hjemlige farvann! hilsen Ingrid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: