Våknet til snø og sludd

På Lilla Kornön var det helt stille.

På Lilla Kornön var det helt stille.

Ny vinter kom i Kungshamn.

Ny vinter kom i Kungshamn.

Jeg fikk montert septiktank-indikator.

Jeg fikk montert septiktank-indikator.

Med alle gjesthavnsflaggene oppe seilet inn til Teie Båthavn.

Med alle gjesthavnsflaggene oppe seilte vi inn til Teie Båthavn.

Etter noen fine dager i Grundsund dro vi videre til Kungshamn. På veien gikk vi innom Lilla Kornön. Det var strålende solskinn, stille og ikke en kjeft å se. Vi ruslet en tur til den vakre bukta og tilbake til havna mellom husene. Det var ingen på øya i det hele tatt, bare humler og fugler.

Etterhvert gikk vi videre til Kungshamn og fikk plass ved monumentet. Også her helt alene. Servicebygget var stengt, men etter en telefon til hamnekapten, kom han ens ærend for å hjelpe oss med å få ladet «dusj-kortet». Hyggelig kar. Her var det også vaskemaskiner.

Onsdag 25. mars våknet vi til snø og sludd! Og det var kaldt…. Natten etter blåste det kuling og vi hadde en urolig natt. I tillegg gikk pumpetoalettet tett.. Æsjj! Pumpehendelen lot seg ikke rikke, -ikke en millimeter. Det var bare å demontere alt sammen og rense -Skikkelig skitt-jobb! Jokerventilen og rørbendet var fullt av urinstein. Etter en møysommelig, kirurgisk utskraping med påfølgende eddik-vask fikk jeg fjernet skiten. Jeg hadde ny jokerventil liggende og etter noen timer med skitt, svette og vasking, ble doen som ny – klar til mere skitt…Etterhvert fikk jeg også montert septiktank-indikator som nå er påkrevd i Sverige.

Dagen etter satt vi kurs for Fjällbacka. Her var det også stille og ingen andre gjestebåter. Bare noen få butikker og cafeer var åpne. Solen smeltet snøen (som falt i år) og vi passet på å spise en is på brygga, dagen etter var det meldt om kaldere vær.

Mandagen 30. mars dro vi videre til Koster. Her fikk vi plass på Ekenäs, i den vanlige båsen. Det var ingen havneavgift, men heller ingen åpne serviceanlegg med dusj og wc. Onsdagen kom hamnekapten Mats, tok betalt og åpnet anleggene. Vi fikk noen fine sykkel- og gåturer og på Skjærtorsdagen kom Anita og Thorbjørn seilende inn sundet. De ba oss på en deilig middag ombord i Anine.

Etter en uke på Koster dro vi inn til Strømstad for å handle litt og etter to dager her satt vi kurs for hjemmehavnen på Teie. Det var meldt nordlig vind, dreining på sydvest, men denne uteble og overfarten gikk for motor på flatt vann.

Inn Huikjæla kom det en liten sydvestlig bris og vi dro opp forseilet og seilte inn i solnedgangen ved Husøysund.

Fremme på Teie stod familien og flagget oss velkommen til Norge. Ikke fritt for at vi fikk en klump i halsen…
– Og mens dybdemåleren hylte og skrek på 1,9 meter, gled vi inn til båtplass nr 914 på Teie.

Reklamer
Tagged with: , , , , , ,
Publisert i Middelhavet 2014

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: