Oppskrifter

Diverse spekemat er godt ombord..

Spekemat er godt ombord…

  • Diverse spekemat
  • Flatbrød
  • Grovt brød
  • Smør
  • Melon i flere varianter
  • Godt drikke!
  • Eggerøre lages greit ombord

Kjappe muffins til en solskinnsdag man vil fort utpå..

Enklere kan det nesten ikke gjøres...

SJOKOLADEMUFFINS  ca 12 tsk

  • 225 g mel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1/2 ts salt
  • 110 – 170 g sukker
  • 3 – 5 ss kakao
  • 1 egg
  • 240 – 260 ml melk
  • 1 ts vaniljeessens
  • 90 ml vegetabilsk, nøytral olje (event. 85 g smør)
  • Sjokoladebiter event kokos eller nøtter

Ovnen varmes til 190 – 200 grader. Bland det tørre. Rør sammen det våte som blandes så vidt med det tørre. Fordel i muffinsformer.
Putt event i en sjokoladebit eller dryss på litt kokos eller nøtter før de stekes i 20 – 25 min.

Enklere kan det nesten ikke gjøres 🙂 Neste år må jeg prøve å bake mer ombord…..


SOMMERLIG POTETSALAT

Her får man både poteter og salat i en bolle. Lite oppvask og enkelt å lage.

  • 1 kg små nypoteter
  • 1 pk ruccola
  • 1 pk cherrytomater
  • 1 bunt hakket gressløk

Dressing:

  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 dl olivenolje (extra virgin)
  • 2 ss hvitvinsedikk
  • flaksalt & nykvernet pepper

Kok potetene knapt møre (gjerne i sjøvann). Del dem i to og hell over dressing mens de er varme.  Avkjøl. Bland i ruccola, tomater delt i to + gressløk.

Smaker godt til grillmat!


PASTA M/ TUNFISK, SOPP & FLØTE

Sett over pastavann og lag sausen mens pastaen koker.

  • 60 g smør
  • 1 ss olivenolje
  • 1 løk, hakket
  • 1 fedd presset hvitløk
  • 125 g små sjampinjonger, i skiver
  • 2 1/2 dl fløte
  • 1 ss sitronsaft
  • 450 g tunfisk i lake, avrent
  • 1 ss hakket persille
  • 500 g pasta (gjerne farfalle)

Surr løk og hvitløk i smør og olje over lav varme til den er mør. Stek med sopp et par minutter.
Hell på fløte og la det småkoke til det tykner.
Ha i tunfisk, sitronsaft og persille og rør til det er gjennomvarmt. Smak til med salt & pepper.
Rør sausen ned i den kokte pastaen.  Server straks.

Her kan man bruke fløte med lang holdbarhet og tunfisk og sopp fra boks. Praktisk mat ombord.

/IEM

Advertisements
One comment on “Oppskrifter
  1. Rigmor Frogner sier:

    Jeg var meget spent på maten!!? Det burde ligge noe om kaker her inne iallfall, da Ingrid alltid har noe godt å by på, og det er som oftest hjemmebakt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: